Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai hagyományőrző és gyermeknap Bonyhádon

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. május 25. 18:19

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg a Hősök Napja Fesztivált Bonyhádon május 26-28. között. A különböző korokat bemutató hagyományőrző csoportok kiállításai és a háromnapos rendezvény programjai mind a magyar katonaősök emlékének felelevenítését szolgálják.

1596032782

Ahogy az eddigi években, úgy idén is számos katonai hagyományőrző egyesület készül háborús diorámákkal; e kiállításokon keresztül az érdeklődők közelebbről is szemügyre vehetik a honfoglalás idején, a középkorban vagy éppen a második világháborúban szolgált katonák fegyvereit és felszereléseit. A tárlatokat egészítik ki azok a veteránjárművek, amelyek közül nem egy valóban szolgált a második világégés idején, s azóta gondos kezek munkájának köszönhetően szinte új állapotukban tündökölnek azért, hogy a ma emberei is megismerjék az akkori haditechnikai eszközöket.

A múlt képviselői mellett fontos szerepet kap a jelen bemutatásában a Magyar Honvédség, a Rendőrség és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is, hiszen mindhárom szervezet jelen lesz azért, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék munkájukat és szolgálatukat.

1596032783

Esténként koncertekkel zárják a programokat. Ezek mellett számos érdekesség várja még a Bonyhádra látogatókat, amelyekről a rendezvény honlapján (www.hosoknapja.hu) további információkat találnak.

A Hősök Napja Fesztivál szervezői a szombati és vasárnapi napokon ingyenes belépést biztosít minden katonának, rendőrnek, börtönőrnek, tűzoltónak és mentősnek (igazolványuk felmutatása mellett) szolgálatuk elismeréseként. Szintén díjmentesen léphetnek be a rendezvény helyszínére, diákigazolványuk felmutatásával a 14 év alatti gyermekek is.

1596032783

Fotó: archív