Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai hatósági konferenciát rendeztek

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. május 6. 14:56

Katonai hatósági konferenciát rendeztek a napokban Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

1596031542

A rendezvényt dr. Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. Kiemelte: a konferencia kiváló alkalom arra, hogy a honvédelmi ágazat hatósági eljárásaiban részt vevő társhatóságok, szakhatóságok, beruházók, építtetők, tervezők és az építőipari kivitelezéssel foglalkozó szervezetek, valamint a honvédségi objektumok üzemeltetését végző szervezetek képviselői a szakterületükre vonatkozó aktuális információkat szerezzenek.

Előadásában Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi ügyekért felelős helyettes államtitkára átfogó tájékoztatást adott az építésügyben és településrendezésben a korábbi időszakban bekövetkezett változásokról, valamint a közeljövő terveiről és feladatairól.

1596031542

Az idei konferencia kiemelt témái voltak a magyar közigazgatásban az elmúlt évben történt jelentős szervezeti változások, a központi hivatalok és háttérintézmények átalakításának értékelése. A katonai hatóságokat érintő változásokról dr. Gulyás András ezredes, a Honvédelmi Minisztérium hatósági főosztályvezetője számolt be, a közigazgatási rendszer átalakításának sikereként értékelve, hogy az állami légügyi hatósági feladatokat 2017. január 1-jével – közel tíz év után – ismét a honvédelemi miniszter felügyeli, irányítja, és a döntések előkészítését az elmúlt évben megalakult Állami Légügyi Főosztály végzi.

A résztvevők tájékoztatást kaptak arról is, hogy az ágazati hatósági feladatok integrációja nem zárult le, hiszen a tervek szerint 2018. január 1-től az ágazati munkaegészségügyi, sugár-egészségügyi, valamint a közegészségügyi és járványügyi hatósági feladatokat a Hatósági Főosztály átveszi az MH Állami Egészségügyi Központtól.

1596031542

A konferencia adott helyszínt az Országos Munkavédelmi Bizottság ülésének is. A munkavállalói, munkaadói és kormányzati oldal tárgyalócsoportjainak vezetői ünnepélyes keretek között módosították ügyrendjüket, ezzel hivatalossá téve, hogy az Országos Munkavédelmi Bizottság a Honvédelmi Minisztériumot felvette a kormányzati oldal tárgyalócsoportja tagjai közé.

1596031542

Fotó: Kálmánfi Gábor és Honvédelmi Minisztérium