Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai rendészek a közbiztonsági napon

Szöveg: Honéczy Júlia és Nyíri-Bacsa Emőke főtörzsőrmester |  2015. május 16. 12:21

A közelmúltban rendezték meg a Cseppkő Óvoda közbiztonsági napját, amelyen az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Maléter Pál Rendészzászlóaljának katonái is részt vettek.

A főváros második kerületében található Cseppkő Óvoda évente rendez közbiztonsági napot a gyermekeknek. A katonai rendészek először vettek részt a rendezvényen, azonban nem ez volt az első látogatásuk az intézményben, hiszen az elmúlt évben Mikulás-napra szerveztek gyűjtést a kicsiknek.

Az egész napos eseményen a honvédségen kívül a rendőrség és a tűzoltóság, valamint az Eltérő Sebesség Közhasznú Egyesület is jelen volt.
A Maléter Pál Rendészzászlóalj Speciális Rendészeti Részlege a legkülönbözőbb feladatokkal és bemutatókkal keltette fel a gyermekek érdeklődését.
Dinamikus bemutatóik során a katonai közelharc alapjait ismerhették meg a gyerekek, majd betekintést nyerhettek a katonai rendészek által végzett VIP-biztosítási feladatokba.

1595993766

A felállított akadálypályán a gyerekeknek öt feladatot kellett teljesíteniük. Az álcahálóból épített kúszófolyosó leküzdése után egy megemelt padon kellett végigfutniuk, majd leugrani; ezután zsámolyokból épített emelvény megmászását követően hullahopp karikákból kijelölt útvonalon minél gyorsabban végigszaladva érkeztek el a veszélyes terepszakaszt imitáló területre, ahol az akadályok leküzdése közben elhangzó figyelmeztető jelre egy általuk választott fedezék mögé kellett bújniuk az „ellenség" elől. További nehézséget jelentett, hogy a „sebesült társaikra" végig vigyázniuk kellett, amit minden esetben egy plüssállat szimbolizált.

Az izgalmas feladatok mellett az érdeklődők a katonai rendészek megkülönböztető jelzéssel ellátott rendészautójának szirénáját és hangosbeszélőjét is kipróbálhatták.

Végül a rendészzászlóalj által kiállított fegyverekkel – pisztollyal, géppisztollyal, puskával, géppuskával és gépkarabéllyal – testközelből ismerkedhettek meg a gyermekek, felpróbálhatták a lövedékálló mellényt, és egy kis feladat során megtapasztalhatták, milyen nehéz benne mozogni.

1595993766

Fotó: Cseppkő Óvoda