Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KatonaSuli Mezőörsön

Szöveg: Törőcsik Krisztina |  2013. szeptember 27. 11:31

A mezőörsi Magyar Műhely ÁMK Általános Iskola és Gimnázium együttműködési megállapodást kötött a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezreddel. A KatonaSuli-programba belépő iskolában  első alkalommal Könczöl Ferenc alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese tartott előadást.

Az előadáson elhangzott: a KatonaSuli-program elsődleges célja, hogy minél több fiatallal megismertesse a modernizált, önkéntes magyar haderőt, annak kihívásait, feladatait, valamint képet adjon napjaink biztonságpolitikai helyzetéről.

1595960471

A kedvcsináló előadáson az érdeklődő diákok – mindamellett, hogy megismerkedhettek a program által nyújtott lehetőségekkel – átfogó képet kaptak a balkáni háborúról és a Magyar Honvédség missziós szerepvállalásáról.

Az ezred – a megállapodás értelmében – együttműködik a pedagógusokkal a fiatalok hazafias és honvédelmi nevelésével kapcsolatos feladatok ellátásában, vállalja megfelelő végzettségű és felkészültségű szakemberei által a honvédelmi alapismeretek tantárgy oktatását heti egy órában. Az elméleti és gyakorlati foglalkozások mellett az alakulat biztosítja, hogy a programban résztvevő diákok igény szerint látogathassák az ezred nyílt rendezvényeit, kulturális és sporteseményeit.