Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Késsel fenyegetőző férfit fogtak le a katonai rendészek a budai Várban

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. szeptember 8. 19:25

Egy férfi késsel hadonászva fenyegette a járókelőket szeptember 8-án, csütörtökön délután a budai Várban, a Mátyás-templom mellett. Az MH Katonai Rendészeti Központ arra járőröző rendészeit a járókelők értesítették a fenyegető helyzetről.

1596019508

A katonai rendészek a rájuk vonatkozó szabályok szerint ilyen esetekben intézkedhetnek, ezért a férfit lefogták, elvették tőle a kést és értesítették a rendőrséget, amelynek megérkezéséig visszatartották, majd további intézkedésre átadták a hatóságoknak.

A Magyar Honvédség tavaly ősz óta van jelen fokozott mértékben katonai rendész járőrökkel az ország különböző városainak közterületein. Ez idő óta már több alkalommal léptek közbe az állampolgárok védelmében.

A honvédelmi tárca az elmúlt időszakban számos olyan lépést tett, többek között az Alaptörvény módosításának kezdeményezését, amely lehetővé tette, hogy a katonák közvetlenül szolgálják és fokozzák a magyar emberek biztonságát. Amint az eset is mutatja, a katonák felkészültek és elkötelezettek az ország, a magyar emberek védelmében.

1596019508