Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Készen állnak feladataik ellátására

Szöveg: Kelemen Ilona |  2018. szeptember 17. 11:52

Az Egyesített Balkáni Hadszíntéren egyéni beosztásokba tervezett váltóállomány-, illetve az Európai Unió, valamint az ENSZ misszióiba készülő katonák – összesen mintegy 40 katona – részére tartottak célfelkészítést Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban, szeptember 10-14. között.

1599193023
A bosznia-hercegovinai (EUFOR) és koszovói (KFOR) külszolgálatra készülők, valamint az Európai Unió Mali Kiképző Misszió (European Union Training Mission in Mali – EUTM Mali), illetve az Európai Unió Földközi-tengeri térség déli középső részén folytatott katonai művelete (European Union Naval Forces in Mediterranean – EU NAVFOR MED) váltóállományának tagjai a tanfolyam elvégzését igazoló oklevéllel a kezükben hagyták el a központot.

1599193024
A misszió-orientált, hadszíntérspecifikus célfelkészítés részeként egyebek mellett a hadszíntér katonaföldrajzi értékeléséről, médiakezelési ismeretekről, elektronikus információ- és dokumentumvédelemről szóló előadáson, illetve pénzügyi-, biztosítási- és vámtájékoztatón vettek részt.

1599193024
A kiképzés során számos olyan területet érintettek, mint a műveleti területen jellemző vallásismeret, kulturális különbségek és esetleges biztonsági kockázatok, veszélyek kezelése. Megismerkedtek a fogvatartás során alkalmazandó viselkedési szabályokkal is, emellett friss missziós tapasztalatokkal rendelkező katonák látogattak el a központba, hogy megosszák élményeiket a külszolgálatra készülőkkel, tanácsokkal lássák el őket.

1599193024
Fotó: a szerző felvételei