Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Komplex képzéssel a kor kihívásainak való megfelelésért

Szöveg: Kiss Bálint |  2013. szeptember 11. 14:15

A képzés során megszerzett komplex szemlélettel, a személyes és kölcsönös ismeretek, tapasztalatok átadása nyomán kialakult képességek birtokában a katonai felső vezetők a mai kor kihívásaira megfelelő válaszokat lesznek képesek adni − mondta prof. dr. Szendy István ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának oktatási dékánhelyettese a kar felsőfokú katonai vezetőképző tanfolyamának megnyitóján, szeptember 9-én.

Az idén 23. évfolyamát kezdő tanfolyam hazánkban a legmagasabb szintű katonai képzést jelenti. A kilenc magyar főtiszten kívül egy orosz, egy olasz, egy német és egy kínai magas rangú katonát köszönthetett az évnyitón Erdélyi Lajos dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar személyzeti csoportfőnöke.

A megújult képzési rendszerben ez az első tanfolyam, amelyen külföldi hallgatók is részt vesznek.

A beiskolázott főtisztek a képzésen megismerhetik a Magyar Honvédség, illetve a magyar állam- és közigazgatás teljes spektrumát − mondta Lőrincz Gábor ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar hadműveleti csoportfőnök-helyettese.

1595959817

Az új humánstratégia kidolgozásával együtt, 2010-ben kezdődött meg a katonai felsőfokú vezetőképző tanfolyami képzés formai átalakításának vizsgálata.

Ennek eredményeként a honvédség felső vezetése új alapokra kívánja helyezni a vezérkari képzést, melynek célja, hogy stratégiai szintű rálátású, modern gondolkodású, felsőszintű hazai és nemzetközi gyakorlati tapasztalattal és ismeretekkel rendelkező, hazai és nemzetközi környezetben is elismert vezetőket, kiemelkedően együttműködő és helytálló főtiszteket képezzenek.

A célok megvalósításához biztosított a Honvédelmi Minisztérium, a Honvéd Vezérkar és az egyetem támogatása. A 2013-as képzési programot a korábbiaktól eltérően egy négyfős, úgynevezett mentori csoport segítségével bonyolítják le. Az előadásokat hazai és külföldi felső vezetők, illetve magasan képzett, elismert előadók, katona- és civil tanárok tartják.

1595959818