Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Könnyűzenei dalokat is szavalhattok

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. október 18. 18:56

Idén is lehet jelentkezni a HM Katolikus Tábori Püspökség (HM KTP) által szervezett szavalóversenyre. Ha már elmúltál 11 éves, de nem vagy még 16, akkor december 4-én neked is ott a helyed a versenyen.

Idén tizedik alkalommal rendezi meg szavalóversenyét a HM KTP a 2002-2006-ban született katonacsaládok gyermekei részére. Az idei szavalóverseny a 200 évvel ezelőtt, 1817. március 2-án született Arany János előtt tiszteleg. Most is két fordulóban mérhetitek össze tudásotokat: az elsőben Arany János alábbi versei közül kell választanotok: Tetemre hívás, V. László, Elégia, Él-e még az Isten.

A második fordulóban viszont több dalszöveg áll a rendelkezésetekre, amelyeket szavalva kell előadnotok. Például Bereményi Géza: Nagy utazás, Bódi László: Ha itt lennél velem, vagy Varga Miklós: Európa című szerzeményét. A teljes listát a püspökség honlapján találod.

És hogy kik lesznek a zsűritagok, akik meghallgatják és értékelik a produkciókat? Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, a zsűri elnöke; Kovács Gábor Dénes színészpedagógus, színház- és drámaelmélet tanár; Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas, érdemes színművész; Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka; valamint Bíró László katolikus tábori püspök.

Ha az első három helyezett között végzel, értékes ajándékokat nyerhetsz, de több különdíj is vár rád.

A szavalóverseny szervezői bíznak benne, hogy ebben az évben is sokan vesztek részt a megmérettetésen. Jelentkezni a püspökség honlapján megtalálható formanyomtatvány kitöltésével, november 27-ig tudtok.