Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Környezet- és természetvédelmi gyermektábort szerveztek

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. július 17. 14:14

Tizenötödik alkalommal rendezett környezet- és természetvédelmi gyermektábort a HM Katolikus Tábori Püspökség. Az idei – július 7-13. között, a Zala megyei Karmacson megtartott – nyári táborban 50 gyerek vett részt.

http://www.ktp.hu/news/15-gyermektabor
1599190518
A táborba érkezést követően a gyerekek – csoportvezetőik és  csoportvezető-helyetteseik vezetésével – egy rövid sétán megismerkedtek Karmaccsal, majd – az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred autóbuszán – Zalaszántóra utaztak, ahol felkeresték a Világosvár-hegyen található Béke Sztupat. Az 1992-ben épült buddhista szentélynél dr. Alácsi Ervin János őrnagy, tábori lelkész, a gyerektábor vezetője tartott előadást a buddhizmusról.

Ezt követően felkeresték a Rezi várhoz vezető tanösvényt, megismerkedhettek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park feladataival valamint a Meleg-hegy élővilágával. 

1599190518

Vasárnap reggel nem maradhatott el a hagyományos napindító torna, majd Balaton-felvidéki Hegymagas községben felkeresték a katolikus templomot, valamint a közeli Szent György-hegy déli oldalán található kápolnát, amit 1760 körül építtetett a lengyeltóti Lengyel család. Délután a szigligeti várat látogatták meg a táborozók, majd strandolás szerepelt a programban.

Hétfőn hajnali túra várt rájuk: bejárták a Karmacs környéki dombokat. Ezt követően különféle kézműves programokon – kavicsfestés, gyöngyfűzés, gyöngyfa-készítés, terménybáb készítés, gyertyaöntés, gyertyamártás, kürtőskalács sütés – vehettek részt, majd a Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Igazgatóság különleges mentőcsoportja tartott előadást számukra. A délután a Langaléta Garbonciások társulatának előadását zárult.

1599190518

Kedden, a sümegi kirándulás során dr. Barsi Balázs ferences atya mutatta be a táborozóknak  a Sarlós Boldogasszony Ferences Kegytemplomot. A nap programja Kislődön, a Sobri Jóska Élményparkban folytatódott.

Szerdán a gyerekek Veszprémbe, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központba látogattak. Ebédjükről pedig az MH MH 54. Veszprém Radarezred gondoskodott. Csütörtökön csoportvetélkedőket, ügyességi sorversenyt , népdal- és szavalóversenyt rendeztek számukra, míg pénteken – a táborzárás előtt – meglátogatták a zalavári Kis-Balaton Házat és a Történelmi Emlékparkot.

1599190518

Fotó: ktp.hu