Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lánglovagok Medinán

Szöveg: Kálmánfi Gábor/MH 54. Veszprém Radarezred |  2015. március 22. 8:39

A szekszárdi hivatásos tűzoltósággal fennálló együttműködési megállapodásuk keretében tűzvédelmi gyakorlatot rendezett az MH 54. Veszprém Radarezred medinai radarszázada, március 16−18. között.

Egyebek mellett objektumból történő kimenekítést, épület- és katonai tehergépjárműtűz oltását, valamint személyi mentést gyakoroltak a tűzoltók Medinán. A képzelt riasztásokat követően a lánglovagok időben a laktanyához érkeztek, fogadták a laktanya tűzvédelmi felelősének rövid tájékoztatását, majd a konkrét helyszínekre vonultak. A lángok eloltása után megkezdődött például a jármű alá szorult személy kimentése. A járművet emelőpárna segítségével emelték meg, így tudták a végtagsérült egyént hordágyra tenni és elszállítani. (A sérült személyt egy fabábu szimbolizálta.)

1595989878

A háromnapos gyakorlat legfontosabb célja az volt, hogy a tűzoltók helyszíni ismereteket szerezzenek arra a nem kívánt esetre, ha tényleg éles helyzetben Medinára kellene vonulniuk.
A foglalkozás keretében a radarezred önkéntes műveleti tartalékos katonái – akik egyben a MATASZ vezető tisztségviselői is, civilben pedig oktatók, szakértők, hatósági vizsgabiztosok − éves ismétlő oktatást tartottak munka-, tűz-, baleset- és környezetvédelemből.
A gyakorlat ékes példája a medinai katonák, a szekszárdi tűzoltóság és a műveleti tartalékos kollégák eredményes összefogásának, együttműködésének.

1595989878


Fotó: MH 54. Veszprém Radarezred archív