Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magas rangú kínai katonai delegáció az egyetemen

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2016. június 14. 18:49

A napokban Hu Xiutang altábornagy, a kínai Nemzetvédelmi Egyetem politikai biztos-helyettesének vezetésével, a hadászati tanfolyam 23 fős tanulócsoportja, európai körutazásuk egyik állomásaként Magyarországra látogatott.

http://uni-nke.hu/hirek/2016/06/13/magas-rangu-kinai-katonai-delegacio-egyetemunkon
A kínai Nemzetvédelmi Egyetemmel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tavaly ősszel kötött együttműködési megállapodást, amely többek között a közös tudományos kutatásokat, valamint az oktatók és hallgatók mobilitásának lehetőségét is magában foglalja.

1596015094

Ahogy arra a megbeszélések során mindkét fél utalt, a katonai delegáció hazánkban tett látogatásának egyik kiemelten fontos állomása volt az egyetem, hiszen megállapodást tartalommal és aktív tevékenységgel kell megtölteni.

A Hu Xiutang altábornagy vezette küldöttség aktuális információkat kapott az NKE-ről, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon folyó törzstiszti és felsőfokú vezetőképző tanfolyamokról, a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar Stratégiai Védelmi Kutató Központ Ázsiát érintő biztonságpolitikai kutatásairól, illetve a Kínai Közigazgatás-, Gazdaság és Társadalomkutató Központ tevékenységéről.

1596015094

Az altábornagy kifejtette, nagyon nagyra értékelik az egyetem tevékenységét és elkötelezettek az együttműködés folytatásában, fejlesztésében.

Fotó: uni-nke.hu