Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar-német katonaorvosi együttműködés

Szöveg: Révész Béla |  2017. június 7. 12:46

Közös kiképzési feladatokról, tanfolyamokról és gyakorlatokról írt alá együttműködési megállapodást az MH Egészségügyi Központ és a német Ulmi Katonai Kórház vezetése június 6-án, kedden Budapesten.

1596033720

Kétnapos látogatásra érkezett a fővárosba dr. Ralf Hoffmann orvos dandártábornok, az Ulmi Katonai Kórház parancsnoka és prof. dr. Horst Peter Becker, az intézmény orvos-igazgatója június 6-án. A német delegáció az MH Egészségügyi Központban (MH EK) hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a magyar kórház vezetésével.

A magyar és a német katonai orvosok partnersége nem új keletű, hiszen azon túl, hogy külföldi missziókban (például Afganisztánban) is dolgoztak már közösen, az MH EK hosszú ideje jó kapcsolatokat ápol a német katonai kórházak vezetésével és szakembereivel. A most megkötött együttműködési megállapodás – amelyet magyar részről Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka, a partnerintézmény nevében pedig dr. Ralf Hoffmann dandártábornok látott el kézjegyével – elsősorban közös kiképzési feladatokra, gyakorlatokra és tanfolyamokra helyezi a hangsúlyt, különös tekintettel a sürgősségi és baleseti ellátásra, mint a katonai orvosi terület kiemelt szegmensére.

1596033720

A kétnapos látogatás során a vendégek különböző szakmai előadásokon vettek részt, valamint személyesen tekintették meg az MH EK-ban folyó munkát. Az együttműködési projekt a gyakorlatban várhatóan ősszel kezdődik meg.

Az MH EK a jövőben is keresi a lehetőséget arra, hogy bővítse kooperációs viszonyrendszerét a külföldi katonai kórházakkal.

1596033720

Fotó: Dévényi Veronika