Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Másodszor is Helyőrségi Tavaszi Szemle

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. május 9. 16:24

A tavalyi, nagy siker után, idén is megrendezi a Helyőrségi Tavaszi Szemlét az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és a Magyar Honvédség Budapesten elhelyezett katonai szervezetei.

A rendezvény május 17-én, pénteken 10 órakor a Hősök terén, Vargha Tamás parlamenti államtitkár köszöntőjével kezdődik, majd a Hősök emlékművénél koszorúzásra kerül sor. A program a varsói és a prágai, illetve az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32-es különleges díszelgő csoportjainak bemutatójával folytatódik. A rendezvény végén a résztvevők a katonákkal együtt vonulnak az Olof Palme sétányon át a városligeti Napozórétre, ahol a színpadon az Obsitos Fúvószenekar gondoskodik az alkalomhoz illő katonazenéről, s az eseményt kórusművek, operett-előadások, illetve könnyűzenei műsorszámok teszik majd még színesebbé.

Az érdeklődők a délután folyamán bepillantást nyerhetnek a dandár mindennapi tevékenységébe: láthatnak felvonuló haditechnikai eszközöket és veterán gépjárművek, megtekinthetik a speciális ruházati és fegyverbemutatót, sőt, a tűzszerészek eszközeinek egyike, a műveleti területeken is sikerrel alkalmazott tűzszerészrobot „munka közben" mutatkozik be.

A katonai pálya iránt érdeklődőket toborzósátor várja, s akik a missziós tevékenységről szeretnének többet megtudni, előadásokat hallgathatnak meg az „Afgán sátorban". A 16 óráig tartó színes programok mellett látogatható lesz a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Hadtechnikai Bemutató (augusztus 3-4.) road-show kamionja is.

A rendezvényre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak! További részletek a Helyőrségi Tavaszi Szemle facebook-oldalán!

1595953832