Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Megölelhetlek, Télapó?”

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2015. december 7. 9:55

Nagy volt a forgalom az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred dísztermében december 4-én, pénteken. Míg délelőtt az elöljárók és meghívott vendégek körében ünnepelték fegyvernemi napjukat a győri légvédelmi rakétások, addig este a Mistral indítóállvány helyét zenekari kellékek vették át, a színpad előtt immáron – a Télapóra váró – táncoló gyermekekkel találkozhattunk.

1596005157

Ahogy minden évben, úgy idén is eljött a Mikulás a győri katonagyerekekhez. A várakozás pillanatait ezúttal az Aranykapu Zenekar tette élvezetessé interaktív műsorával. Gyermekdalokat és mondókákat adtak elő, amely azonnal táncra invitálta a kicsiket és nagyokat.
Az oldott hangulat a Fehérszakállú érkezésével sem csorbult, aki így egy fesztelen gyermekközösségben foglalhatta el a helyét. Megszeppenésnek nyomát sem lehetett látni a katonacsemeték körében, akik azonnal körül is fogták a Mikulást, hogy megkaphassák a jól megérdemelt csomagjaikat. Az aktívabbak énekkel, verssel is kedveskedtek a Télapónak.
A többség semmit nem bízott a véletlenre és helyükre visszaülve azonnal megkukkantották és meg is kóstolták a várva várt csomag tartalmát. A türelmes és kellően bátor gyerekek pedig a Mikulással közös fotózkodással örvendeztették meg szüleiket.

A győri katona-Mikulás csomagokkal a puttonyában érkezett és szeretettel a szívében távozott. Talán Őt lepte meg a legjobban, mikor egy kislány búcsúzáskor megkérdezte: „Megölelhetlek, Télapó?"
Idén nem kísérhette el minden szülő a gyermekét a Mikulás-napi ünnepségre; a képeket sok szeretettel küldjük a határ mentén szolgálatot teljesítő győri Anyukáknak és Apukáknak is.

1596005157

Fotó: a szerző felvételei