Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megőrizték az emlékezés méltóságát

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2016. november 16. 16:36

Kilencedik alkalommal szervezte meg november 16-án a hadirokkantak, hadiözvegyek, hadiárvák napját a Hadirokkantak, Hadiözvegyek, Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetsége. A rendezvényen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes köszöntötte a megjelenteket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Zrínyi Miklós laktanyájának dísztermében.

1596023175

Az államtitkár szólt arról, hogy történelmünk során soha korábban annyi magyar hős nem áldozta fel életét a hazáért, mint az elmúlt század alatt. Az első világháború centenáriumán és az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulóján közösen emlékezünk, és minden hazáját szerető magyar ember főhajtással adózik azok előtt, akik készek voltak meghozni ezt az áldozatot. „Nemcsak a harcoló katonát látjuk, hanem családi tragédiákat, árvákat, özvegyeket, akik a lelki hiány és a nélkülözés okán évtizedekig cipelték fájdalmukat" – fogalmazott Vargha Tamás.

1596023175

A miniszterhelyettes méltatta a szövetség munkáját. „Példamutató, hogy azokban az években is megőrizték az emlékezés méltóságát, amikor nem volt szabad emlékezni, sok esetben elhagyatottan és megalázott helyzetben" – mondta Vargha Tamás. Kiemelte: fontos, hogy a fiatalabb generációk átvegyék a stafétát, emlékezzenek és emlékeztessenek a haza iránti önfeláldozás magasztos eszméjére.

1596023176

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária