Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megújuló Medina

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. augusztus 28. 20:07

A Honvédelmi Minisztérium támogatásának is köszönhetően megújult Medina faluközpontja. A harmadik háromdimenziós radarnak helyet adó Tolna megyei település megszépült közterét az V. Medinai Művészeti Napok keretében, augusztus 28-án, csütörtökön adták át.

1595977818

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntőbeszédében nagyra értékelte, hogy a település befogadta a modern radart. Kiemelte, hogy Medina a második világháború utáni nehéz években is „élni akart."

„Az itt élők szorgalmasan őrizték hagyományaikat, és a jövő generáció számára is megteremtették az élet alapjait. Medinán olyan erős közösség él, amelyik nemzedékeket hordoz a szívében. Ezért is álltunk a fejlesztések mellé" – fogalmazott az államtitkár.

1595977819

Horváth István országgyűlési képviselő beszédében leszögezte: a medinaiak voltak azok, akik „bölcs döntésükkel" befogadták az új radart, megmentve ezzel száz munkahelyet, és további beruházásokat biztosítva a településnek. Mint mondta: a helyiek hazaszeretetből példát mutattak az országnak.

1595977819

Vén Attila, Medina polgármestere aláhúzta: ő mindig is hitt az itt élő emberekben, és a falu életében új korszak kezdődött.

A megújult faluközpontot Vargha Tamás, Horváth István és Vén Attila a nemzetiszín szalag átvágásával adták át.

1595977819

Az ünnepség előtt Vargha Tamás megtekintette a medinai laktanyát és a 3D-s radart. Az államtitkárt Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred parancsnoka tájékoztatta az alakulat feladatairól és az új, háromdimenziós radar képességeiről. A honvedelem.hu kérdésére válaszolva a parancsnok elmondta: a tervek szerint a radartorony előreláthatólag 2015 első felében állhat hadrendbe.

1595977819

Fotók: a szerző felvételei és archív