Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Miért éppen Afrika? – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. július 8. 15:35

Második kiadásánál jár a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyének Afrikai terrorista és szakadár szervezetek című, hiánypótló kötete. A könyv sikere az aktualitásban és a komplex megközelítésben rejlik. 

1596016513
Tavaly szeptemberben jelent meg az Afrikai terrorista és szakadár szervezetek című tanulmánykötet a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és az MH Geoinformációs Szolgálat közös munkájaként. A könyvet méltató dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese akkor azt mondta: ilyen, a teljes afrikai kontinenst elemző, az egyes szervezeteket részletesen bemutató kiadvány korábban még külföldön sem készült.

Bár az első kiadás belső honvédségi és minisztériumi használatra készült, az alkotók elképzelhetőnek tartották, hogy utánnyomás esetén a nagyközönség számára is elérhető legyen a könyv. Ekkora népszerűségre azonban talán még ők sem számítottak.

Kiss Álmos Péter, a kötet szerkesztője elmondta: gyakorlatilag pár hét alatt egyetlen példány sem maradt raktáron, az érdeklődés viszont nem szűnt meg a kötet iránt. Országgyűlési képviselők, tudományos szervezetek, gazdasági szakemberek, az üzleti élet kulcsfigurái, oktatók, civilek próbáltak hozzájutni, ám kérésüknek csak most, a második kiadást követően lehetett eleget tenni.

De miért éppen Afrika?

További részletek a Magyar Honvéd magazin július 15-én, pénteken megjelenő számában.