Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Monostori Erő(d) Próba

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Komárom-Esztergom megyei Védelmi Bizottság |  2019. október 2. 17:04

Az Országos Haditorna Verseny részeként, Monostori Erő(d) Próba elnevezéssel rendeztek honvédelmi ifjúsági versenyt szeptember végén a Komárom-Esztergom megyei általános- és középiskolák diákjai számára Komáromban, a Monostori Erődben. A megmérettetésre 29 csapat nevezett.

1596069382

A versenyen résztvevők – a megnyitót követően – kézigránátdobásban, katonai akadálypálya leküzdésében, lövészetben, tájékozódási futási elemeket tartalmazó mátrixfutásban, 4*400 méteres fegyveres váltófutásban, sebesültszállításban, gépjárműtolásban, valamint a hadtörténelmi, tereptan és elsősegély nyújtási elméleti ismeretekben mérték össze tudásukat.

1596069383

A „katonás ebéd" elfogyasztása után a Molnárné dr. Taár Izabella, a Komáromi Járás Helyi Védelmi Bizottság elnöke értékelte a versenyt. Köszönetet mondott a felkészítő tanároknak, a szervezőknek és a támogatónak, majd minden csapatnak átadata a megyei védelmi bizottság különdíjait.

A verseny egyik különlegessége, hogy az általános- és a középiskolás kategóriában győztes csapatok felkészítői önkéntes műveleti tartalékos katonák voltak. Köpöczi József ezredes, valamint Ősz Csaba őrnagy régóta kiváló kapcsolatot ápolnak az iskolákkal és tevékenységükkel hozzájárulnak a honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítéséhez.

1596069383

A verseny szervezésében és lebonyolításában a Komárom-Esztergom megyei Védelmi Bizottság titkársága, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület, a Monostori Erőd Nonprofit Kft. és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya vett részt.

A honvédelmi versenyen az alábbi eredmények születtek: 

Középiskolás kategória:

1. helyezett: Árpád Gimnázium, Tatabánya
2. helyezett: Bláthy Ottó Szakgimnázium és szakközépiskola, Tata
3. helyezett: Árpád-Házi Szent Erzsébet Gimnázium, Esztergom

Általános iskolás kategória:

1. helyezett: Szent István Általános Iskola, Baj
2. helyezett: Petőfi Sándor Általános Iskola, Kisbér
3. helyezett: Szentpéteri Általános Iskola (Szlovákia)

1596069382