Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszaki állásbörze Debrecenben

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2015. március 2. 16:28

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 2. Katonai Igazgatási Központ (2. KIK) toborzói a Debreceni Egyetem Műszaki Karán megrendezett állásbörzén mutatták be azokat a munkalehetőségeket, amelyekkel a Magyar Honvédségben várják a munkavállalókat.

1595988669

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán összesen közel háromezer hallgató tanul hat alap- és hét mesterszakon. Emiatt nem meglepő, hogy nagyszámú érdeklődő jelent meg a második alkalommal megrendezett műszaki állásbörzén. A rendezvényen több mint húsz cégnél informálódhattak a fiatalok, de emellett lehetőségük volt például önismerettel, személyiségfejlesztéssel kapcsolatos tesztek megoldására is. A munka- és gyakornoki álláslehetőségeket kínáló, autóalkatrész-gyártással, szemüveglencse-készítéssel és különböző műszaki technológiák fejlesztésével foglalkozó cégek mellett a Magyar Honvédség is képviseltette magát.

„A honvédségi toborzóponton folyamatos volt az érdeklődés, a műszaki végzettséggel betölthető beosztások mellett az önkéntes műveleti tartalékos szolgálatról is informálódtak a hallgatók. Nem meglepő ez, hiszen az egyetemi karok közül a Műszaki Karon tanul a legtöbb műveleti tartalékos katona, akik a megszerzett élmények és tapasztalatok hatására biztatják társaikat is a szolgálatvállalásra" – tudtuk meg Dallosné Buzsik Katalin törzszászlóstól, az MH HKNYP 2. KIK toborzórészlegének beosztott altisztjétől.

1595988669

A végzős hallgatók részére nem ez volt az utolsó alkalom tájékozódni a munkavállalási lehetőségekkel kapcsolatban. A Debreceni Egyetem főépületében idén is megrendezik a karrier- és állásbörzenapot április közepén, ahol természetesen jelen lesznek a debreceni toborzók is.

Fotók: a szerző felvételei