Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nehéz, de eredményes évet zártak

Szöveg: Galambos Sándor |  2014. április 10. 12:40

Önök egy összeszokott, fegyelmezett, alakias, bajtársias szellemű, a régi katonai hagyományokat ápoló alakulat tagjai – mondta április 8-án a szentesi műszaki ezred állománygyűlésén dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke.

1595970056

Böröndi tábornok másfél hónappal ezelőtt személyesen vezetett egy ellenőrzést az ezrednél. Az alakulat munkájának értékelésekor az akkor tapasztaltakat is figyelembe vette.

„A fegyverek, a műszaki eszközök semmit nem érnek szakmailag jól felkészült, a feladatok végrehajtására alkalmas katonák nélkül. Közös felelősségünk, hogy a szentesi műszaki ezred képességeit megőrizzük és fejlesszük. Elvárom, hogy az idei kiképzési évben is legalább olyan magas szinten végezzék a munkájukat, mint azt 2013-ban tették!" – hangsúlyozta dr. Böröndi Gábor dandártábornok az ezred személyi állománya előtt mondott beszédében.

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke Ladocsi Jenő ezredessel, a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettesével vett részt a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred évértékelő és feladatszabó értekezletén.

1595970056

Az elöljáró parancsnokság parancsnoka a műszaki ezred 2013-ban végzett munkáját „megfelelő" szintűre értékelte.

Nyers József ezredes, az alakulat parancsnoka értékelésében kiemelte: az ezred 2013-ban elért eredményei a személyi állomány magas fogú szakmai felkészültségének, fegyelmezett munkájának, elhivatottságának köszönhetőek, annak, hogy képesek voltak a legjobb tudásuk szerint, egymást segítve dolgozni.

Nyers ezredes hangsúlyozta a szakmai ismeretek bővítésének fontosságát, ugyanakkor külön kiemelte az általános katonai kiképzés, a katonák fizikai állóképessége folyamatos fejlesztésének jelentőségét. A szolgálati és életkörülmények javítását szolgáló beruházásokról szólva beszámolt a nyáron átadott integrált ügyfélszolgálati iroda jelentőségéről, és felsorolta azokat a korszerűsítéseket, fejlesztéseket, amelyeket az anyagi lehetőségeik határán belül a laktanya épületeiben el tudtak végezni.

1595970056

Nyers József ezredes: nehéz, fárasztó, de eredményes év áll mögöttünk.

A hazafias és honvédelmi nevelést segítő feladatok végrehajtásának értékelése során példaértékűnek nevezte a Szentes város önkormányzatával és iskoláival fenntartott kapcsolatot, valamint a KatonaSuli-program keretében az alakulat együttműködését a Zsoldos-szakközépiskolával és a Honvéd Rákóczi Sportegyesülettel.

1595970056

Az állománygyűlés végén az ezred tisztjei megválasztották az „Év tisztje" kitüntető címre méltónak tartott kollégájukat. Az, hogy az elismerést ki kapja majd, egyelőre titok – a műszakiak napján fog kiderülni.

Fotó: a szerző felvételei