Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemcsak a történelem szerelmeseinek

Szöveg: Várkonyi Melinda százados |  2017. július 13. 6:49

Kirándulások, vártörténeti séták, tárlatvezetések, fegyverbemutatók és még sok érdekes program várta azt a tizenöt gyermeket, akik a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum által szervezett Hadtörténeti táborban töltötték az elmúlt hetet.

1596036012

„Az immár öt éves hagyományra visszatekintő tábor egy-egy programeleme változatlan évről évre, hiszen nincs olyan gyerek, akit ne érdekelnének a fegyverek, a huszárok, az ő történeteik, melyekkel a múzeumpedagógus kollégáink közelebb hozzák a mai gyerekhez az elmúlt korok hőseit" – mondta Borsits Enikő, a Múzeumpedagógiai és Kiállítási Osztály osztályvezető-helyettese, hozzátéve: „Nem kis kihívás ez napjainkban, hiszen mindannyian szembesülünk a digitális társadalom problémáival. Manapság nem könnyű lekötni a gyerekeket okostelefon, tablet és egyéb technikai eszköz igénybevétele nélkül. Öröm volt látni, hogy a gyerekek érdeklődtek a kiállítások után. A Múzeumok Éjszakáján nyílt Fegyvertárba például két alkalommal is be kellett vinni őket, annyira nagy sikere volt a tárlatnak.
"

1596036012

A tábor programjai azonban nem korlátozódtak a múzeum falai közé. Ellátogattak a Lajta monitor múzeumhajóra, a Pákozdi Katonai Emlékparkba, és a Velencei-tóban is megfürödhettek a gyerekek. A Honvéd Zrínyi Sportegyesület Katonai Lovas Szakosztályának jóvoltából eljutottak a csömöri lovardába, ahol megismerkedtek a lótartással, részesei lehettek a csutakolásnak és a patkótisztításnak is, majd a nap végén búcsúzóul egy lovas bemutatót is láthattak.

1596036012

Fotó: Élesné Ilyés Gabriella