Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzeti ellenálló képesség: lehetőségek és kihívások

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. május 2. 9:30

A Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely Nemzeti ellenálló képesség: lehetőségek és kihívások a változó biztonsági környezetben címmel nemzetközi tudományos konferenciát szervez május 9-10-én Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. 

A rendezvény  jelentőségét – többek között – az adja, hogy ez az első olyan konferencia, amelyet a NATO égisze alatt szerveznek Európában a témakör vonatkozásában.  

A nemzetközi szimpózium egyedülálló lehetőséget biztosít a szakmai eszme- és tapasztalatcserére, hiszen a reziliencia, a rugalmas ellenállási képesség megkerülhetetlen fogalma a korszerű gondolkodásnak: az ökológiától a biztonságtudományig, a politológiától a kormányzati stratégiákig, a pszichológiától a társadalomtudományokig számos területen jelen van az alap- és alkalmazott kutatások terén. Az államhatalom gyakorlása, a kormányozhatóság, a globalizációs jelenségek, a migráció, az erőforrások véges volta, a terrorfenyegetettség és a katasztrófa-elhárítás olyan problémákkal szembesítik az elméleti szakembereket és a hivatalos szerveket, melyek egyik lehetséges megoldása a reziliencia vezérlő elvvé emelése lehet.

A konferencia célja jobban megérteni a leginkább érintettek közötti egymásrautaltságot, felismerni a közös érdekeket és hozzájárulni az ellenállóképesség fejlesztéséhez.

A rendezvény nyilvános, de regisztrációköteles.

Részletes program a csatolmányban.