Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi tervezői konferenciát tartottak

Szöveg: Pepó Gabriella őrnagy |  2018. november 17. 10:59

Az MH Katonai Közlekedési Központ volt a házigazdája november 12-16. között a különböző légi szállítások szervezését koordináló szervezetek – a Strategic Air Lift Coordination Cell (SALCC), a Movement Coordination Centre Europe Air Transport (MCCE AT) és a Heavy Airlift Wing (HAW) – nemzetközi tervezői konferenciájának.

1599196164
A tanácskozás fő célja az volt, hogy a tagállamok és a szervezetek megosszák egymással a szabad kapacitásaik kihasználásának lehetőségét, az eszközök közös használata által csökkentve a légi szállítással kapcsolatos terheket. A projektekben részt vevő nemzetek rendszeresen kapnak információt a repülőgépek foglaltságáról, és az esetleges üres kapacitások kihasználásának leghatékonyabb lehetőségéről is. Az országok képviselői folyamatosan tartják a kapcsolatot a további együttműködés, valamint a szervezeteken belüli koordináció érdekében. Ezen együttműködésnek köszönhetően a Magyar Honvédség maradéktalanul ki tudja használni a tagságban lévő előnyöket.

A rendezvényen bemutatták a Magyar Honvédség közelmúltban hadrendbe állított Airbus 319 csapatszállítóját is, ezáltal megteremtve a lehetőségét annak, hogy a repülőgép az optimális kihasználás mellett, a szabad kapacitása keretében hatékonyan és gazdaságosan működhessen.

1599196165

Fotó: Gajda Fanni Anna