Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Olasz nyelvtanfolyam indult magyar katonáknak

Szöveg: Kovács Zoltán |  2014. február 11. 19:20

Voltak háborúk, ahol az olasz és a magyar hadsereg egymás ellen harcolt, de azóta már közösen emlékezünk hősi halottainkra. Ezek a megemlékezések és az  ilyen tanfolyamok fontos lépések a barátság megerősítése érdekében – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára február 11-én, kedden a budapesti Olasz Kulturális Intézetben.

1595966858
A tanfolyam résztvevőit Maria Assunta Accili, Olaszország magyarországi nagykövete, illetve Vargha Tamás parlamenti államtitkár köszöntötte

Az olasz védelmi minisztérium munka melletti 60 órás alapfokú olasz nyelvtanfolyamot ajánlott fel a Magyar Honvédség részére – a kétoldalú katonai együttműködés elősegítése és erősítése érdekében. A kurzust február 11. és  június 3. között tartják Budapesten, az Olasz Kulturális Intézetben. A képzés költségét az olasz védelmi minisztérium biztosítja.

A tanfolyam ünnepélyes megnyitóján Maria Assunta Accili, Olaszország magyarországi nagykövete, illetve Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntötte a résztvevőket, valamint kívánt nekik eredményes tanulást. 

1595966859
Hatvan órás alapfokú olasz nyelvtanfolyam indult magyar katonáknak


Fotó: a szerző felvételei