Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Őszi Össztűz 2013 – Magyar Honvéd magazin kiajánló

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. november 10. 12:28

Idei legnagyobb szabású, Őszi Össztűz 2013 elnevezésű gyakorlatát tartotta a Magyar Honvédség a Bakonyban, amelyen több mint 1400 katona csaknem 200 technikai eszközzel vett részt.

1595962809
Az összhaderőnemi hadgyakorlatra Veszprém és Várpalota közelében, a hajmáskéri központi gyakorló- és lőtéren, szeptember 30. és október 13. között került sor. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság irányításával aktuális kiképzési feladatokat (az MH 5. Bocskai István Lövészdandár aknavető és páncéltörő lövészetet, az MH 25. Klapka György lövészdandár harcászati kiképzést és gépesített lövészetet, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj lövészetet, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis pedig JAS–39EBS HU vadászbombázó repülőgépekkel és az MH 86. Szolnok Helikopterbázis előretolt repülésirányító csoportjának közreműködésével gépágyús levegő-föld éleslövészetet) hajtottak végre a katonák. Az Őszi Össztűz 2013-on részt vettek az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj és az MH Bakony Harckiképző Központ kijelölt részei is.

– A korábbiaknál nagyobb hangsúlyt szeretnénk helyezni a haderőnemek és a fegyvernemek közötti együttműködésre – hangsúlyozta Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság akkori parancsnoka. – Tovább kell erősíteni az összhaderőnemiség jegyében tavaly elkezdett folyamatot, így a mostani feladat során az alkalmi harci kötelék modul elemeinek együttműködésére helyezték a hangsúlyt.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin november 15-én, pénteken megjelenő számában!)