Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ötven éve lettek repülőtisztek

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2013. október 3. 17:15

Ötven évvel ezelőtt avatták hadnaggyá azokat a Killián György Repülő Tiszti Iskolán végzett növendékeket, akiknek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti kampuszán a közelmúltban megrendezett jubileumi ünnepségen adtak át díszemléklapokat.

http://uni-nke.hu/hirek/2013/09/27/50-eve-lettek-repulotisztek
„Attól a pillanattól kezdve, hogy 1961. október 2-án 122-en átléptük a Huszár-épület harmadik emeletén lévő, hatalmas hálókörletünk küszöbét, minden percünk tanulással telt" − emlékezett vissza az ünnepségen a régi időkre Kocsis László nyugalmazott okleveles mérnök ezredes.

„Kezdődött ez olyan katonai alapismeretek megszerzésével, mint a szalmazsák előírásszerű megtömése, a kapca szabályos feltekerése lábfejünkre, hogy az utászcsizma ne törje fel, a hálóterem és a folyosó körletezése, a gyakorlóruházat szabályos elhelyezése a stokikon, és nem utolsósorban a fegyverforgatás elsajátítása szuronyos puskával…

" − tette hozzá.

1595960774

„Az életre szóló emlékek még hosszan sorolhatók lennének. A kemény kiképzés velejárójaként fizikailag megerősödtünk, eközben életre szóló barátságok alakultak. Köszönetünket fejezzük ki a jogutód Nemzeti Közszolgálati Egyetem, kiemelten a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar vezetésének, hogy övéinek tekint bennünket, s a mai napon átadott jubileumi oklevelekkel életutunk elismerését fejezi ki" − zárta szavait az ötven éve tisztté avatott mérnök ezredes.