Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Polgármesteri köszönet a dandárnak

Szöveg: Csorba Katalin főhadnagy |  2013. július 17. 12:06

Ughy Attila, Pestszentlőrinc−Pestszentimre polgármestere július 11-én személyesen mondott köszönetet az MH vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár parancsnokának és a különleges díszelgőcsoport katonáinak a XVIII. kerületi Polgármesteri Hivatalban a Vasvári Pál Napok Toborzófesztiválon nyújtott magas színvonalú bemutatóért.

A fesztivált az önkormányzat és a Vasvári Pál Polgári Egyesület június 7-8-án rendezte meg a pestszentimrei sportkastélynál. A hazai és külföldi népművészek, hagyományőrzők és testvérvárosok bemutatói mellett a dandár különleges díszelgőcsoportja óriási sikert aratott a rendezvényen.

1595957150

Köszöntőjében a polgármester elmondta: rendkívül fontosnak tartja, hogy Pestszentlőrinc−Pestszentimre ismét visszakerüljön a honvédelem térképére, mert bár Budapest XVIII. kerületében az 1960-as évektől több katonai alakulat is jelen volt, a haderő-átalakítás nyomán szervezett formában sajnos eltűntek a katonák a kerület életéből. Ughy Attila szerint a fesztiválon történő katonai részvétel nagyban hozzájárult a honvédelmi nevelés és a toborzás sikerességéhez, a kerületi fiatalok orientációjához.

Válaszbeszédében Kun Szabó István dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka kiemelte: helyőrségparancsnokként egyik fő célkitűzésének tartja, hogy a fővárosi kerületek lakossága és a dandár között jó kapcsolat alakuljon ki, s ennek kiváló fóruma volt a fesztivál. A dandártábornok kitért arra is, hogy bár az árvízi védekezési munkák nem tettek lehetővé nagyobb arányú részvételt, ismét bebizonyosodott, hogy a katonákra mindig lehet számítani.

A polgármester és Tóth Kálmán, a Vasvári Pál Polgári Egyesület elnöke ezt követően névre szóló emléklapot, valamint egy-egy üveg bort adott át a tábornoknak és a különleges díszelgőcsoport katonáinak a jövőbeli sikeres együttműködés reményében.

1595957150

Fotó: Szabó Lajos zászlós