Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Polgármesteri látogatás a helikopterbázison

Szöveg: Tószegi Zoltán százados |  2012. december 25. 12:23

A szolgálatot mindig egyfajta kettősség jellemzi. Egyrészt természetesen akkor jó, ha nyugodt – azaz minden az előírásoknak megfelelő rendben folyik –, másrészt viszont az eseménymentes órák igen lassan telnek. Különösen igaz ez az ünnepek alatt.

Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere most tizennegyedik alkalommal tett karácsonyi látogatást december 24-én, hétfőn az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, hogy kifejezze tiszteletét azok iránt, akik a szentestét szolgálatban, családjuktól távol töltik. A polgármestert a laktanyába ezúttal dr. Kállai Mária kormánymegbízott és dr. Csoór György, a Megyei Közgyűlés alelnöke kísérte el.

A vendégeket Mádi Lajos alezredes, kiképzési főnök, ügyeletes parancsnok köszöntötte a bázison. A kutató-mentő szolgálatot ellátó állomány felsorakozott, Kovács Attila százados, a szolgálat parancsnoka vezetésével. A kormánymegbízott asszony megköszönte azt a munkát, amellyel a katonák magas színvonalon látják el feladataikat. Emlékeztetett arra, hogy Szolnok katonaváros, és az itt működő nagy rendszer nem lehetne hatékony az állomány elkötelezettsége és szaktudása nélkül.
A küldöttség ezután karácsonyi ajándékcsomagot adott át. 

1595946917

Mádi alezredes, Lamos Imre dandártábornok, bázisparancsnok nevében megköszönte a látogatást és a figyelmességet, valamint viszonozta az ünnepi jókívánságokat.

Szalay Ferenc elmondta: a város és a megye azt is tudja, hogy az alakulat nem csak az alaprendeltetéséből adódó feladatok ellátásáért érdemel tiszteletet. Ennek bizonyítékaként 2012-ben Szolnok város sportdíját az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kapta a  Magyar Honvédség összetett sportbajnokságban nyújtott teljesítményéért, amellyel bajnoki címet szerzett. A  tudományos díjat pedig Magó Károly zászlósnak ítélték oda, aki a roncskutatás területén ért el kiemelkedő eredményeket.

Fotó: Papp Béla főhadnagy