Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. június 9. 18:00

Ötödik alkalommal rendezik meg a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokat június 10-12. között. A programsorozaton a Magyar Honvédség is képviselteti magát.

A XVII. kerületben 2012-ben tartották az első ilyen jellegű eseményt. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a rendezvény fő célkitűzése az ismeretközlésen, a hiteles tájékoztatáson, a közönségtalálkozón túl a tiszteletadás, a rendvédelmi dolgozók áldozatos, hősies, fáradtságot nem ismerő munkájának megbecsülése, melyet akár a mindennapi feladatok során, akár természeti csapások esetén végeznek.

A rendezvény évről évre több látogatót vonz, az eseményre több ezren látogatnak ki. A szervezők idén ismét emlékezetes, tartalmas szórakozást biztosító programokat kínálnak. Mint mondták, a hétvégén a honvédelmi tárgyi emlékek bemutatásával, műszaki mentési gyakorlattal, valamint különböző rendvédelmi látványelemek megjelenítésével szeretnék az ifjúság számára a honvédelem, az önzetlen hazaszeretet, a bajtársiasság ideáit közvetíteni.
 
A Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokon a Magyar Honvédség, a rendőrség és a katasztrófavédelem is külön kiállítóhellyel és programokkal színesíti az eseményt. A Magyar Honvédség több alakulata is képviseli magát a programokon. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekar térzenével és katonaindulókkal készül, míg az MH 1. Honvéd Hadihajós és Tűzszerész Ezred tűzszerész alegységei szolgálati kutyákkal és tűzszerész robottal tartanak bemutatót. A hétvégén a Zrínyi Kiadó is a helyszínen lesz standjával, rajta a legújabb és régebbi kiadványokkal.

A Rendvédelmi Napok fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. A részletes program itt olvasható.