Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülésbiztonsági konferencia az MH Pápa Bázisrepülőtéren

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. január 22. 13:10

Január 19-én rendezték meg az éves repülésbiztonsági konferenciát az MH Pápa Bázisrepülőtér színháztermében. A konferencia célja az volt, hogy repülésbiztonsági szempontból értékeljék a bázisrepülőtér elmúlt évét, illetve hogy kijelöljék azt az irányt, amivel növelni lehet a repülésbiztonságot.

1595986515

A rendezvényen Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke mellett a Honvéd Vezérkar, a HM Hatósági Hivatal, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Közlekedésbiztonsági Szervezet, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ, valamint az MH Geoinformációs Szolgálat képviselői vettek részt.

A konferencián Gangler László ezredes, a bázisrepülőtér parancsnoka elemezte a repülést közvetlenül kiszolgáló alegységek elmúlt évi munkáját. Jelentésében kiemelte a SAC-programban való részvétel fontosságát, az elmúlt évek alatt folyamatosan javuló együttműködést a Nehéz Légiszállító Ezred vezetőivel, illetve a repülést koordináló szakemberekkel. Kiemelte, hogy az országban egyedülálló módon, a Magyar Honvédségen belül csak Pápán van munkaterületi közlekedési szabályzat. Hatékonyan működik, az állomány ismeri a közlekedés feltételeit és szabályait. Komoly szabálysértés hosszabb ideje nem fordult elő.

1595986515

Bódai Miklós százados a repülőtéren elkezdődő infrastrukturális beruházásokról számolt be. Egyebek mellett beszélt a kiegészítő torony építéséről, az új irányítórendszerre való átállásról, illetve a beruházások esetleges késedelmes átadásának kockázatairól.

Kovács Balázs főhadnagy a repülést biztosító század repülő-műszaki állományának 2014-ben végrehajtott feladatairól, valamint az általuk feltárt problémákról és javaslatokról számolt be.

Paulov Attila főhadnagy a HM Hatósági Hivatal Katonai Légügyi Igazgatóság nevében mutatta be az „Egységes Európai Égbolt" koncepciót.

Somogyi Zoltán alezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Jogi, Igazgatási és Repülésbiztonsági Osztály osztályvezető-helyettese az MH Pápa Bázisrepülőtér repülésbiztonságért felelős tisztjeinek munkáját kiválóra értékelte.

1595986515

Dr. Koller József ezredes, a Honvéd Vezérkar Légierő Haderőnemi Osztály osztályvezetője a repülésbiztonsági rendszer stratégiai átalakításáról tartott előadást.

A konferencia befejező részében a bázis parancsnokának 2015-ös évi feladatszabása hangzott el. 

1595986515