Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repüléstudományi konferenciát tartottak Szolnokon

Szöveg: Galambos Sándor |  2014. április 11. 9:24

Tudományos tanácskozást rendezett április 10-én, Szolnokon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Repülő Tanszéke. A mostani, tizenhetedik repüléstudományi konferencia résztvevőit dr. Palik Mátyás alezredes, tanszékvezető egyetemi docens köszöntötte, majd megkezdődött a plenáris ülés. Délután pedig nyolc szekcióban folytatódott a munka.

1595970068

Több mint százan vettek részt az idei tudományos konferencián

Több mint száz, a repüléssel foglalkozó szakember vett részt az idei tudományos konferencián Szolnokon. A délelőtti plenáris ülésen öt, a délutáni szekcióüléseken pedig több mint negyven előadás hangzott el. A rendezvényen a kutatók megismerhették egymás eredményeit és megvitatták az egyes szakterületek közti lehetséges kapcsolódási pontokat, amelyek a kutatás egy későbbi fázisában az együttműködés alapjául szolgálhatnak.

Dr. Szilvássy László alezredes, egyetemi docens, a rendezvény egyik szervezője a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: a konferencia elsődleges célja lehetőséget teremteni a repüléshez kapcsolódó szakterületeken dolgozók számára aktuális munkáik bemutatására, problémáik és felvetéseik megvitatására, a polgári és a katonai repüléssel foglalkozó felsőoktatási intézmények, vállalatok közötti együttműködés  további bővítésére.

1595970068

A konferencia szüneteiben is a repülésről folyt a beszélgetés

A szolnoki tudományos konferencián részt vett többek közt Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára,
dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese, Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke és Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka is.

1595970069

Az idei repüléstudományi konferencia szervezői és résztvevői

Fotó: a szerző felvételei