Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülőszakemberek konferenciája

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. november 30. 10:36

„A repüléstudományi kutatásokban bekövetkezett változások az elmúlt ötven évben” címmel tartott konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Repülő Intézete november 28-án, kedden Szolnokon.

1596041813

A katonai felsőoktatás hagyományait ápolva a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Repülő Intézete több mint öt évtizede folytat magas színvonalú katonai repülőtisztképzést Szolnokon.

A Magyar Tudomány Ünnepe és az ötven éve alapított katonai főiskolák jubileuma alkalmából megrendezett konferencián dr. Szilvássy László alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Repülő Tanszék egyetemi docense köszöntötte a résztvevőket.
A szolnoki Tudomány és Technika Házában megrendezett konferencia első előadója prof. dr. Óvári Gyula volt, aki a repüléstudomány fejlődéséről és az intézmény repülőszakembereiről beszélt. Keléné dr. Pasztelyák Adrienne „Alkalmazott tudományok az általános alapozó tantárgyak oktatásának támogatásában" címmel tartott beszámolót, később Magó Károly az ötvenéves felsőfokú repülőszakember-képzés történetének címereit és jelképeit mutatta be prezentációjában.

1596041814

„Az előadók az elmúlt ötven évben kiemelkedő jelentőségű tudományos-kutatói eredményt értek el, elősegítve ezzel a szolnoki repüléstudomány kialakulását és fejlődését" – mondta dr. Palik Mátyás ezredes, az NKE Katonai Repülő Intézet igazgatója, aki előadásában napjaink tudományos kutatási irányvonalait és eredményeit ismertette.

A konferencián az intézmény egykori és jelenlegi dolgozói mellett dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka is részt vett.

1596041814

Fotó: a szerző felvételei