Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sport és Egészségnap a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban

Szöveg: Várkonyi Melinda százados |  2018. április 17. 15:52

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal tartotta meg a Sport és Egészségnap elnevezésű intézményi szintű rendezvényét a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum április 12-én.

1599185325
A rendezvény helyszíne a Budavári Önkormányzat jóvoltából a Czakó utcai Sport és Szabadidő Központ volt, mely több lehetőséget is kínált a résztvevőknek: a focipályán kívül, futópálya, kültéri edzőpálya és szabadidős sportolásra alkalmas zöld terület is rendelkezésre állt.

1599185326
A kispályás labdarúgó-bajnokságon négy csapat, a Múzeum, a Gazdasági és Pénzügyi Osztály, a Katonai Emlékezet és Hadisírgondozó Igazgatóság-Irattár vegyes csapata, valamint a Parancsnokság csapata – egy-két vendégjátékossal kiegészülve – mérte össze tudását a 2x 15 perces mérkőzésen.

Míg a focipályán folyt a barátságos focitorna, addig szabadtéri gerinctornán és közelharcoktatáson is részt vehettek az érdeklődők, de többen kihasználva a lehetőséget tollaslabdáztak, futottak, vagy egyszerűen csak gyűjtötték a D-vitamint szurkolás közben.

1599185326
A rendezvény egészségnap részében lehetőség volt az MH Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztály előadásainak meghallgatására, konzultációkon való részvételre, koleszterin, vércukor, testösszetétel, – 45 év feletti férfiak esetén – PSA mérésére. Ezenkívül látásvizsgálaton és véradáson is részt vehettek a dolgozók.

A túlnyomórészt közalkalmazottakból álló intézmény munkatársai lelkesen és hasznosan töltötték ezt a napot, melyet a tervek szerint az év második felében újra megrendeznek majd.

1599185327