Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportlövészet katonasulisoknak

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. december 21. 16:31

Lövészklub indult az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár KatonaSul-programja keretében. A képzés a dandár, az iskolák és a Magyar Sportlövők Szövetsége közötti együttműködési megállapodás alapján jöhetett létre.

Az alakulat Hadműveleti és Kiképzési Főnökségének kiképző altisztjei – Faludi Miklós főtörzsőrmester és Pócza Gergely törzsőrmester – a Puskás Tivadar Infokommunikációs Szakközépiskolában és a Varga Márton Kertészeti és Térképészeti Szakképző Iskolában karácsony előtt megkezdték a katonasulis diákok sportlövészeti oktatását. A képzés keretében a dandár a lövészetvezetőket, a szövetség az eszközöket – a légpuskákat, a lőlapokat és a lőszert -, valamint Máthé Edit szakedző személyében a szakmai hátteret, az intézmények pedig a helyszínt biztosítják.
Az érdeklődő diákok dolga csupán annyi, hogy járjanak az edzésekre és komolyan vegyék az ott végzett munkát. A foglalkozásokon szó esik balesetvédelemről, lőtérszabályzatról, fegyverfogásokról, légzéstechnikáról, célzástechnikáról, majd a felkészítés után jöhet a gyakorlat is.

1596006024

Faludi Miklós főtörzsőrmester elmondta: a diákok többsége az első foglalkozásokon azt gondolta, hogy jönnek, lőnek, és meglepődnek azon, mennyi minden előzi meg a sportlövészetet. Hozzátette: a tanítványok meglepően ügyesek, a lövések 90 százalékában a lőszer a céltáblában landol.

A szakedző és a lövészetvezetők célja a diákok figyelmének felkeltése, hogy megismertessék velük ezt a sportágat, hiszen így derülhet ki, hogy valaki tehetséges, és esetleg még sikeres versenyző is válhat belőle. A lövészklubos diákok ugyanis kibontakozó tehetségüket házi versenyeken, iskolák közötti versenyeken, később pedig akár nemzeti és nemzetközi bajnokságokon bizonyíthatják.

1596006024

Fotó: MH BHD