Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakszerű, eredményes munkát végez a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2013. május 7. 14:45

Költséghatékonyan, szakszerűen, törvényesen és eredményesen végezte éves munkáját a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára május 7-én, Budapesten.

Kihelyezett, zárt ülésen hallgatta meg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) éves beszámolóját. Ez az első alkalom, hogy a két elődszervezet, a Katonai Felderítő Hivatal és a Katonai Biztonsági Hivatal összevont jogutódjaként létrejött szervezet az integráció óta éves beszámolót tart – hívta fel a figyelmet az ülést követő sajtótájékoztatón a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára.

1595953593

Vargha Tamás leszögezte: a KNBSZ szakszerűen, törvényesen és eredményesen végezte a munkáját, és külön kitért a korábbinál költséghatékonyabb működésre, hiszen az integrációval megszűntek az azelőtt létezett szervezeti párhuzamosságok. A parlamenti államtitkár külön megemlítette a KNBSZ-nek a külföldi missziókban szolgáló magyar katonák biztonsága érdekében végzett munkáját.

Kérdésre válaszolva Vargha Tamás elmondta: hamarosan kiírják a közbeszerzést az egykori Katonai Biztonsági Hivatal budai épületének felújítására, a KNBSZ jelenleg a Bartók Béla úton működő objektumából pedig a tervek szerint még idén átköltözik az állomány a Schweidel utcába.

Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke szerint a meghallgatáson elhangzottak alapján a KNBSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a külszolgálatban tevékenykedő magyar katonákat, és a nehéz költségvetési helyzetben is igyekszik lépést tartani a kor kihívásaival.

1595953593

Fotó: Tóth László