Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szem-pont: a katonás programok is sokakat vonzottak

Szöveg: Csajbók József zászlós |  2014. augusztus 5. 12:30

A szolnoki MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj és a SZER-TELEN FIATALOKÉRT SZOLNOK Közhasznú Egyesület (SZefiSZ) még április elején együttműködési megállapodást kötött. Az egyesület most „Szem-pont – Más szemmel a Széchenyi lakótelepről” címmel hirdetett háromnapos programsorozatot, és felkérte a zászlóaljat, hogy megjelenésével tegye még színesebbé a rendezvényt.

1595976629

A rendezvénysorozat célja az volt, hogy a Széchenyi Körúti Általános Iskola − a „Piros Iskola" − mellett a szervezők és résztvevők bemutassák a „szertelen" szórakozás örömeit és a lakótelepet – más szemmel. A SZefiSZ diákok bevonásával igyekszik tenni a környezetért, idősekért, betegekért, fogyatékkal élőkért, szenvedélybetegekért, hajléktalanokért − természetesen mindezt szer-telenül és önzetlenül. Jelmondatuk: „Egy célért sok kézzel".

1595976629

A könnyű vegyes zászlóalj katonái a családi napon és a sportnapon kaptak főszerepet. A rendezvényen részt vettek az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szolnoki 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársai, valamint a hagyományőrzők is, Kotosz Nándor főtörzsőrmester vezetésével.

1595976629

Az első napon az érdeklődők biciklis bemutatót, kötélhúzást, sorversenyeket, labdajátékokat láthattak. A kézművessátornál ügyeskedhettek a résztvevők, de a népszerű arcfestés sem maradhatott el − sokan látogatták meg emiatt a katonákat.

1595976629

A zászlóalj statikus bemutatója nagy sikert aratott, és a gyerekek nagy kíváncsisággal tekintették meg a kiállított kézifegyvereket is.

1595976630

A második napot a rendezők a sportnak szentelték. A „88-asok" egy mobil akadálypályát állítottak össze a lakótelepen, melyen kipróbálták magukat kicsik és nagyok egyaránt. Az elemeket leggyorsabban leküzdő fiatalok a nap végén ajándékot kaptak.

1595976630

Fotók: a szerző felvételei