Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Születésnapi jókívánságok

Szöveg: Galambos Sándor |  2018. szeptember 12. 17:12

Emléklappal köszöntötte nyolcvanötödik születésnapja alkalmából Schadl György nyugállományú ezredest, a volt 59. Honi Vadászrepülő Ezred egykori parancsnokát dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök.

1599192849
A napokban ünnepelte 85. születésnapját Schadl György nyugállományú ezredes, aranykoszorús, I. osztályú elfogó vadászpilóta. A jeles nap alkalmából a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis jogelőd alakulatának volt parancsnokát dr. Benkő Tibor és Korom Ferenc altábornagy is felköszöntötték. A honvédelmi miniszter és a vezérkarfőnök jókívánságait Durgó Tamás őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának vezetője adta át.

1599192849
Az egykori bajtársak és kollégák nevében Őrs Ágoston nyugállományú alezredes, a Magyar Veterán Repülők Szövetsége kecskeméti területi szervezete elnöke egy aranyból készített MiG-21-es kitűzőt ajándékozott az ünnepeltnek, majd Gyuri bácsi feleségét virágcsokorral köszöntötte. Ugrik Csaba dandártábornok, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka pedig a Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent „A Magyar Légierő 100 éve" című könyvvel gratulált.

1599192849
Az ünnepeltet közel negyven barátja is felköszöntötte. A kecskeméti alakulat egykori parancsnokai közül most Sági János nyugállományú vezérőrnagy, a légierő volt parancsnoka, Pintér Sándor nyugállományú ezredes és Korbély István nyugállományú őrnagy tudtak részt venni a bajtársi találkozón.

1599192849
Fotó: a szerző felvételei