Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábor az alakulatnál dolgozók gyermekeinek

Szöveg: Hornyák Renáta |  2014. június 30. 18:24

Idén nyáron is változatos programokkal várta a dolgozók gyermekeit az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár napközis tábora. Az ötnapos tábort a dandár személyügyi főnöksége és humánrészlege szervezte.

1595974826

Az egyhetes program során a gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy megismerkedjenek a Magyar Honvédséggel. A tábor június 23-án kezdődött a Petőfi-laktanyában. Ezen a napon a részt vevő 7-14 éves gyerekek számára a dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységének katonái mutatták meg a fegyverszobájukat, illetve megnézhették gyakorlás közben a különleges díszelgőcsoportot is.

A Maléter Pál Rendészzászlóalj katonáinak fegyverzettechnikai bemutatója után a tornacsarnokban szervezett sorversenyeken bizonyíthatták rátermettségüket a gyerekek.

1595974827

A hét további napjain egyebek mellett ellátogattak az MH Balatonkenesei Rekreációs Központba, ahol strandolás és különböző játékok, valamint a „Baja" nevű tűzszerész hadihajó várták őket. Egy kis kultúrát is csempésztek a programba a szervezők, így a Sándor-palotába, a Mátyás-templomba is eljutottak a gyerekek, a Halászbástyáról pedig Budapest látképét csodálhatták meg. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban múzeumpedagógiai foglalkozáson mutatták be nekik a középkori katonák fegyvereit, a lovagok páncéljait.

A Parlamentben Hennel Sándor koronaőr őrnagy érdekfeszítő előadással kötötte le a gyerekek figyelmét.

1595974827

Természetesen a laktanyába is visszatértek még a gyerekek a hét folyamán, ahol lehetőségük volt megismerkedni a híradó és haditechnikai eszközökkel, illetve megmutatták nekik a laktanya egyik érdekességnek számító épületét, a fogházat és annak zárkáit is.

Az egyhetes tábor zárásaként a gyerekek a központi zenekar és a palotaőrök próbájára látogattak el, amit az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészeinek felszerelését és tudását bemutató foglalkozás követett.

1595974827

Fotók: Gémes Ildikó százados, Juhászné Oláh Gabriella