Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékos helytállás

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. június 10. 18:16

Híradó és műszaki kiképzés, hagyományőrző rendezvény, lőverseny: mozgalmas időszakot zártak Hajdú-Bihar megye tartalékos katonái, akik a felkészítések mellett egyre több önként vállalt feladatban is aktívan részt vesznek.

Hajdú-Bihar megyében jelenleg közel háromszáz önkéntes területvédelmi tartalékos katona szolgál, így nem meglepő, hogy egyre több helyen lehet „találkozni" velük, legyen szó kiképzési foglalkozásról, civil szervezésű rendezvényről, illetve katonai kitelepülésről.

„Az elmúlt időszak mozgalmas volt mind a tartalékosok katonák, mind pedig az ő kiképzésükért felelős katonák számára" – tudtuk meg Czill István alezredestől, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 2. számú Területvédelmi Körzet előkészítő részlegének részlegvezetőjétől.

1599188620
„A berettyóújfalui járás tagjai most kapták meg a kiképzés harmadik és a negyedik modulját, a híradó és a műszaki ismeretek mellett harcászati és közelharc-foglalkozásokon vettek részt. Emellett június első hétvégéjén két nagyobb rendezvényen is képviseltették magukat a területvédelmi tartalékos katonák. Június 4-én a Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesület Királyok Kora elnevezésű rendezvényén tartalékosok felügyelték az airsoft-lövészetet. Az eseményen a Bocskai Díszőrség újabb tagjai tettek ünnepi esküt, köztük Kósa Sándor tartalékos tizedes, aki nem mellesleg a hagyományőrző egyesület elnöke is.

Ugyanezen a napon a Magyar Tartalékosok Szövetsége Hajdú-Bihar Megyei Szervezete rendezte meg országos lőbajnokságát az Apafa lőtéren. A versenyen a hajdúsági területvédelmi tartalékosok igen nagy számban vettek részt és ráadásul eredményesen is szerepeltek. Tóth Mihály tartalékos hadnagy a pisztoly lőverseny egyéni számában 2. helyezett lett, illetve a női egyéni összetettben Reskó Andrea tartalékos tizedes aranyérmet szerzett. „Jó látni és tapasztalni, hogy a területvédelmi tartalékosok helytállnak, aktívak és számos feladatba be tudtuk már őket vonni eddig is. Reméljük a jövőben is hasonló lesz a tendencia" – fogalmazott az alezredes.

Természetesen a kiképzések és a különböző igénybevételek mellett továbbra is nagy ütemben folyik a területvédelmi járási századok feltöltése a megyében. Aki szeretne csatlakozni a területvédelmi tartalékos szolgálathoz, megteheti online a www.hadkiegeszites.hu vagy a www.iranyasereg.hu oldalakon, illetve személyesen a megyei toborzó ügyfélszolgálaton, valamint a kormányablakokban.