Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Területvédelmi tartalékosok kiképzése Debrecenben

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. február 1. 15:56

Újabb 31, Hajdú-Bihar megyei önkéntes területvédelmi tartalékos katona vett részt kiképzésen a debreceni Kossuth-laktanyában január 24-26. között.

Hajdú-Bihar megyében tavaly áprilisban kezdődött meg az önkéntes területvédelmi tartalékosok toborzása és felvétele, azóta már közel 200-an csatlakoztak a járási századhoz. Közülük több mint százan már az elmúlt év októberében végrehajtották az alapozó kiképzést, megkapták a felszerelésüket, illetve letették katonai esküjüket.

1596044128

A most bevonult állomány az 1. számú (alapozó) modult hajtotta végre, illetve Táborfalván megkapták az egyenruhájukat és a szükséges felszereléseket. A felkészítés során elméleti és gyakorlati foglalkozások váltották egymást. A munka-, tűz-, baleset-, és környezetvédelmi oktatás mellett megszerezték a legfontosabb logisztikai, egészségügyi, jogi és hadijogi ismereteket, s mindemellett alaki kiképzésen, közelharcoktatáson, általános lőkiképzési és harcászati foglalkozáson is részt vettek.

1596044128

Czill István alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) Hajdú-Bihar megyei előkészítő részlegének parancsnoka elmondta: az elkövetkezendő időszakban a terveknek megfelelően tovább folytatódik a járási századokhoz már leszerződött tartalékosok kiképzése.

1596044128

Fotó: MH HFKP