Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint száz kórház élére került egyenruhás kórházparancsnok

Szöveg: honvedelem.hu / Hír TV |  2020. április 1. 22:31

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége volt április 1-jén este Benkő Tibor. A honvédelmi miniszter többek között arról beszélt, miként tudja segíteni a Magyar Honvédség, illetve a kórházparancsnoki rendszer az új típusú koronavírus járvány-terjedésének megfékezését.

1596077834

Első körben 139 vállalatot azonosítottak be létfontosságúként. Jelenleg 84-nél, de holnap reggeltől már 93-nál lesznek kint a honvédelmi irányítótörzsben szolgáló katonák. Feladataik közé tartozik a gazdaság változásának és a fertőzés terjedésének folyamatos kiértékelése, valamint az egyre nagyobb szerepet betöltő cégek támogatása. A legfontosabb területek a gyógyszeripar, az élelmiszeripar, az energetika és az infokommunikáció, ezekre nagyobb hangsúlyt is fektetnek. Többnyire állami tulajdonban lévő cégekről van szó, de önkéntes alapon egyelőre 33 magánvállalat is szerepel a támogatott cégek között.

„A katonák mindig akkor jelennek meg – azokon a területeken és nem a gyakorlótéren –, amikor az ország és az ország lakossága arra rászorul" – jegyezte meg Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Az adás felvétele itt tekinthető meg.