Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tömeges sérültellátási képzés kezdődik

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. október 1. 17:46

A NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) októberben tizenharmadik alkalommal rendezi meg Budapesten a „Major Incident Medical Management and Support” (MIMMS) elnevezésű nemzetközi kurzust. A NATO és a Semmelweis Egyetem által akkreditált angol nyelvű képzés a tömeges sérüléssel járó esetek katonai szervezési feladataira készíti fel a résztvevőket.

1596020752

Tömeges sérüléssel járó eseményről (Mass Casualty, MASCAL) akkor beszélünk, amikor a sérültek nagy száma és sérüléseik típusa miatt jelentős aránytalanság keletkezik az egészségügyi ellátók kapacitása és az ellátandók száma között.
A tömeges sérüléssel járó helyzetek egészségügyi ellátásának elve, az „egyedi szükségletre alapozott ellátás" helyett „a legtöbb sérült lehető legmagasabb szintű ellátása". Ez azt jelenti, hogy az időigényes egyéni ellátás és sérült kiürítés időlegesen felfüggesztésre kerül, hogy a sürgős ellátást igénylőket részesítsék előnyben és a rendelkezésre álló forrásokat minél nagyobb számú sérült ellátására fordítsák.

A tanfolyamra történő jelentkezés részletei a NATO KEKK weboldalán érhetők el.

1596020752