Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbképzés hadisírgondozóknak

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. április 3. 13:36

Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Osztályának szervezésében a napokban Balatonakarattyán rendezték meg a Magyar Honvédség hadisírgondozással és honvédelmi neveléssel foglalkozó szakállományának továbbképzését.

1596030006

A továbbképzésen – az osztály állományán kívül – az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) szakemberei is részt vettek. A kétnapos programon az MH HFKP és az MH KIKNYP szakmai vezetői mellett dr. Holló József nyugállományú altábornagy, a Honvédelmi Minisztérium kegyeleti diplomáciáért felelős miniszteri biztosa, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakemberei is előadásokat tartottak. 

A felkészítésen – az éves munkatervvel kapcsolatos feladatok pontosítása mellett – szó esett az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerről, a honvédelmi táborokról, az első világháborús hadisírokra vonatkozó pályázatokról, a személyi állomány feltöltöttségéről, valamint a kiemelt feladatokkal kapcsolatos szakmai kérdésekről.

A hadisírgondozók továbbképzésének következő állomása az újonnan beosztásba került katonák két hetes szakalapkiképzése lesz, ami április 24-én kezdődik.

1596030006