Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb kiképzés kezdődik

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2013. szeptember 11. 16:10

Alig fejeződött be az egyik alapkiképzés, máris kezdődik a másik: szeptember 9-én újabb állománykategóriával bővült az MH Altiszti Akadémián alapkiképzésen részt vevők palettája. Ez alkalommal közel száznegyven katona kezdte meg tizennégy hétig tartó kiképzését a Mecséri János Kiképző Osztály 2. kiképzőszázadánál. Közöttük közel ötven fő a nem katonai intézményben végzett szerződéses tiszt és altiszt.

1595959819

A szentendrei Görgey-laktanyába már korán reggel megérkeztek az első kiképzendők. Az adategyeztetést és a szerződés aláírását követően kisebb csoportokban vonultak az alakulat egészségügyi központjába. Az egészségügyi vizsgálatokat követően a bevonulók megkapták egyenruhájukat, málhazsákjukat és egyéb szükséges katonai felszerelésüket. A szállás elfoglalására már a késő délutáni órákban került sor. A vacsora idejére már mindenki egyenruhát viselt. Kezdetét vette az alapkiképzés.

A kiképzés első hetében általános tájékoztató jellegű előadásokat, munka- tűz- és környezetvédelmi oktatást, jogi alapképzést kap az állomány. A hét végén tartják az első fizikai állapotfelmérést. A bevonulók a következő három hónapban elsajátítják azokat az alapvető képességeket, amelyek a katonai léthez feltétlenül szükségesek. A kiképzés elméleti és gyakorlati záróvizsgával zárul. Azok, akik a kiképzést és a záróvizsgát sikeresen teljesítik, november 29-én tesznek ünnepélyes keretek között honvédesküt.

1595959819

Fotók: a szerző felvételei