Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra lesz hadtörténeti napközis tábor fiataloknak

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. május 6. 17:00

Szeretnél készíteni magadnak katonai felszereléseket? Megnéznél egy igazi laktanyát? Beszélgetnél katonákkal? Ha igen, akkor jelentkezz te is a hadtörténeti napközis táborba.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezi a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) a hadtörténeti napközis tábort július 7−11. között. A nyári táborba nemcsak katonacsaládok gyermekeit várják a szervezők.

Jakusch Gabriella, a HM HIM Múzeumpedagógiai és Kiállítási Osztályának vezetője a honvedelem.hu kérésére elmondta, hogy a tábor célja a hazafiasságra nevelés. „A cél az, hogy a gyerekek megismerjék a saját hazájuk hadtörténetét, megértsék, hogyan fejlődött a katonák fegyverzete és felszerelése" − mondta, hozzátéve: ez az öt nap nagyon interaktív lesz a gyerekek számára. „A fiatalok kezükbe vehetik a régi kardokat, felpróbálhatják a páncélokat, megfoghatnak első világháborús puskákat. Mindezek mellett a teljes menetfelszerelést magukra öltve megtapasztalhatják, hogy milyen volt az adott kor katonájának lenni."

Emellett minden történelmi korhoz tartozik egy kézműves-foglalkozás is, amelyen a táborra jelentkező gyerekek részt vehetnek. „A középkorból elkészíthetnek egy pajzsot, 1848-ból egy tarsolyt, az első világháború korából egy ládát állíthatnak össze a vállalkozó szellemű fiatalok" – árult el még részleteket a táborról Jakusch Gabriella.

A 7 és 13 év közötti gyermekek jelentkezését június 15-ig várják a szervezők.

További információk és jelentkezési lap:
http://militaria.hu/hirek/hadtorteneti-tabor-2014