Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepelt a Kvasz András Század

Szöveg: Bodoróczkiné Bazsika Brigitta százados |  2014. november 17. 17:53

November 14-én, Szolnokon emlékkonferenciával és koszorúzással adózott a híres aviatikus, Kvasz András emléke előtt az MH Ludovika Zászlóalj Kvasz András Század és az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Üzemeltető Intézet Katonai Repülő Tanszéke.

1595982670

Már két év telt el azóta, hogy a Szolnokon tanulmányaikat folytató „ludovikás" honvédtiszt-jelöltek századparancsnoka Szabó István alpolgármestertől átvehette a század új zászlaját. A század honvédtiszt-jelöltjei azóta is büszkén viselik a magyar repülés úttörője, Kvasz András nevét. A megemlékezés során a leendő tiszteknek és a meghívott vendégeknek lehetőségük nyílt röviden áttekinteni a magyar aviatika helyzetét az első világháború alatt Kvasz András szemszögéből, illetve megismerkedhettek azon pilóták sorsával is, akik ismerték és tisztelték az úttörőt.

Molnár Zsolt ezredes, az MH Ludovika Zászlóalj parancsnoka üdvözölte a vendégeket, majd Kiss Róbert ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis törzsfőnöke nyitotta meg az ünnepséget.  Az ünnepség a tavalyi évben felavatott Kvasz emléktábla koszorúzásával, valamint egy Falke típusú sportrepülőgép átrepülésével zárult.

1595982670

Fotó: a szerző felvételei

CímkékLudovika