Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az első világháborús képregénypályázat

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. október 7. 21:55

Szeptember 6-án véget ért a „Magyarok az Isonzónál” képregénypályázat, amelyet a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány és a Magyar Képregény Szövetség hirdetett meg az első világháború centenáriumának alkalmából.

1596001913

Idén is hirdetett képregénypályázatot a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány és a Magyar Képregény Szövetség. Ebben az évben az Isonzó front történeteit állították középpontba a szervezők. A szeptember 6-i határidő alatt huszonnégy pályaművet küldtek be az alkotók a szerkesztőségbe, ezek közül egy öttagú zsűri szavazással választotta ki a győzteseket.

Az ünnepélyes eredményhirdetést és a díjátadót Budapesten, a Hadik kávéházban tartották október 2-án. A zsűri értékelése alapján az első helyezett Szabó László (Téjlor) Isonzói ajándékok című képregénye lett.

A hat díjazott képregényt egyesével közzéteszi a Nagy Háború Blog, a szervezők reményei szerint a legjobb művek nyomtatásban is megjelenhetnek majd a jövő hónapban. Emellett a szerkesztőség a zsűri által kiválasztott hat pályaművön kívül is talált közzétételre érdemeseket, ezek a jövőben szintén megjelennek majd a blogon.

1596001913