Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam Nemzetközi Hete

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra százados |  2018. november 17. 8:31

Oklevelek és emléktárgyak átadásával ért véget a november 12-én kezdődött Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam Nemzetközi Hete.

1599196160
Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka záróbeszédében elmondta: „Az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam Nemzetközi Hete történelmi mérföldkő a magyar altisztképzés történetében. Napjaink változó biztonsági környezetében csak a jól felkészült és képzett haderő tud megfelelni. Az elmúlt évtizedekben kiemelt jelentőségűvé vált az altiszti kar feladatrendszere és az, hogy az altisztek olyan biztos gerincét alkossák a Magyar Honvédségnek, melyre bátran támaszkodhatunk."

1599196160

A Nemzetközi Héttel egy időben ülésezett a hadműveleti vezénylőzászlós (OPS SGM) feladatrendszerének kidolgozására létrehozott munkacsoport az Ohiói Nemzeti Gárda vezetésével és a Magyar Honvédség szervezésében megvalósuló „Mil to Mil" (Military to Military– Katonáktól katonáknak) program keretein belül.

1599196161

Elhangzott: az elmúlt évek tapasztalatai alapján altiszti kézikönyv kidolgozása vált szükségessé, annak érdekében, hogy az altiszti felelősségi köröket meghatározzák békében és háborúban egyaránt.

1599196161

Az Ohiói Nemzeti Gárda két szakértővel járult hozzá a munkacsoport állományához, hogy szaktudásukat és tapasztalataikat megosszák és segítséget nyújtsanak a Magyar Honvédség rangidős altisztjeinek fejlődéséhez, a feladatok végrehajtása során történő nagyobb felelősségvállalás érdekében.

1599196161

Fotó: a szerző felvételei