Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Veterán repülők jubileuma

Szöveg: Galambos Sándor |  2013. szeptember 5. 10:25

Jogelőd szervezetük megalakulásának 35. évfordulóját ünnepelték a Magyar Veterán Repülők Szövetsége (MVRSZ) kecskeméti területi szervezetének tagjai szeptember 3-án Kecskeméten.

Jubileumi ülést tartottak a repülés kecskeméti szerelmesei: klubjuk jogelődjének, a Bács-Kiskun Megyei Repülés Baráti Köre megalakulásának 35. évfordulóját ünnepelték.

A megjelenteket Őrs Ágoston nyugállományú okleveles mérnök alezredes, a területi szervezet elnöke köszöntötte, aki ezt követően az új tagokat külön is üdvözölte: Pintér Sándor nyugállományú ezredest, Tőke István és Domonkos István nyugállományú alezredeseket, Szklenár Emil nyugállományú őrnagyot, valamint Borbásné Keresztes Mártát.

1595959296

Az elmúlt évtizedekben végzett munkát, a végrehajtott szervezeti átalakulásokat Józsa Lajos nyugállományú alezredes elevenítette fel, majd a jelenlévők elhunyt bajtársaik emléke előtt tisztelegtek. A jubileumi találkozó hivatalos részének zárásaként a vezetőség nevében Őrs alezredes emléklapot adományozott a területi szervezet munkájában még aktív szerepet vállaló alapító tagoknak: Józsa Lajos nyugállományú alezredesnek, Nagy Endre veterán sportrepülőnek és Varsányi Mihály nyugállományú alezredesnek, akit a 35. évforduló alkalmából a Magyar Veterán Repülők Szövetsége névre szóló díszplakettel is kitüntetett.

Ugyancsak oklevéllel köszönte meg a vezetőség azt a munkát, amit Durgó Tamás százados, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője a veterán repülők rendezvényeinek támogatása érdekében eddig végzett.

1595959296

Fotó: a szerző felvételei