Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósok egymás között

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy |  2017. október 9. 11:59

A koraesti dunai hajózás éppúgy része volt az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) Vezénylő Zászlósi Továbbképzésének, mint a hazai és nemzetközi gyakorlatok tapasztalatainak feldolgozása.

1596039693

Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH ÖHP vezénylőzászlósa által vezetett háromnapos rendezvénynek az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH 1. HTHE) Irinyi Laktanyája és az MH Hadikikötő adott otthont a napokban.

A mintegy harminc vezénylő zászlóst Major Tibor alezredes, az ezred parancsnokhelyettese fogadta. A résztvevők megismerték az alakulat főbb tevékenységeit, megszemlélték a tűzszerész katonák felszereléseit, sőt, még az éppen zajló robot operátor képzésbe is betekinthettek.

1596039693

Az MH Hadikikötőben a Robbanóanyag-kereső Kutyás Műveleti Század bemutatója után a kikötőben állomásozó Lajta Monitor Múzeumhajót is meglátogatta a csoport, majd egy aknamentesítő hajó fedélzetéről csodálhatták meg az esti fényekben úszó Budapestet.

A „Modern vezetés, összhaderőnemi gondolkodás" mottójú esemény fő célja a vezénylő zászlósi kar gondolkodásának egységesítése, az ismeretek bővítése volt, mely érdekében előadásokat hallgathattak meg a résztvevők és közösen megfogalmazták a jövő év vezénylőzászlósi feladatait.

1596039694

Fotó: dr. Daruka Norbert százados és Antal Renáta törzsőrmester